NE ARAMIŞTINIZ?

Kreatif Yılbaşı Dekorasyonu Fikirleri

23.12.2022

Yılbaşını aileniz, arkadaşlarınız ve tüm sevdiklerinizle kutlamanıza çok az bir zaman kaldı. Kutlamanız ister evde, ister dışarıda olsun, yılbaşının yenileyici enerjisini evinize doldurmanın en güzel yollarından biri de yaşam alanınızın dekorasyonunda değişiklikler yapmak. 

Yeni yılın şenlikli havasını şimdiden solumaya başlamak istiyorsanız, evinizde yapabileceğiniz yılbaşı dekorasyonu için size bugün ilham verici görseller ve harika önerilerle geldik. Siz de evinizin dekorasyonunda yılbaşı konseptine uygun değişiklikler yapın, tüm kış mevsimi boyunca ve hatta sonrasında, oluşturduğunuz bu yaratıcı enerjinin tadını çıkarın.

Gerçek bir yılbaşı klasiği: Yılbaşı ağacı

Noel Baba ile ilgili gerçekleri öğreneli çok oldu ama kim bizi yılbaşı ağacı kurmaktan vazgeçirebilir ki? Elbette yılbaşı dekorasyonu denince akla ilk gelen şeyler yılbaşı ağacı ve onun süslemesi. Ağacınız ister büyük, ister küçük olsun, onu süslemek hem harika bir hobi hem de ailenin ortak hafızasına yepyeni anılar eklemenin yolu. Üstelik bittiğinde içimizi ısıtan, bize çok iyi hissettiren bir atmosfer yaratıyor. 

Bizce işe önce ağacınızın yerini belirleyerek başlayın. Biz yukarıdaki karede göreceğiniz gibi, yılbaşı ağacımızı salona derinlik katan NG Kütahya Seramik’in Bookmatch koleksiyonunun en şık üyelerinden  BLUETTA ile yan yana getirdik.  Siz de farklı ve göz alıcı çizgilere sahip BLUETTA ile salonunuza derinlik katabilirsiniz.

Çam ağacınızla ilgili diğer önerilerimiz ise şöyle:

  • Ağacın altına hediyeler için yılbaşı temalı küçük yuvarlak bir halı serebilirsiniz.
  • Ağacınıza bir kar spreyi ile kar yağmış etkisi verebilirsiniz. Miktarı ise tamamen size kalmış. 
  • Işıksız bir yılbaşı ağacı düşünülemez. LED ışıklar alıp onları ağacın en tepesinden başlayıp aşağıya doğru inerek dolayabilirsiniz. Fişli ışıklar yerine pille çalışanlardan alırsanız daha pratik olacaktır.

 

Yılbaşı ağacının en iyi arkadaşı: Yılbaşı çelengi

Yılın en güzel zamanı için yılbaşı ağacınız hazırsa sırada yılbaşı çelengi var demektir. 

  • Topladığınız çam dallarını küçük LED ışıklar, minik kozalaklar, kurdelelerle ve hatta kuru meyvelerle süsleyerek ister geleneksel ister modern, çok şık bir çelenk tasarlayabilirsiniz. 
  • Çelenginizi kapınıza ya da şöminenizin üzerine asabileceğiniz gibi, masanızın üzerine de yerleştirebilirsiniz. 

Biz bu ilham verici karede, çelengimizi NG Kütahya Seramik’in, beyaz yüzeyinde dans eden kahverengi çizgileriyle mermer şıklığını bir sonraki seviyeye taşıyan LOREN ile eşledik. Gerçekçi yüzey efektiyle doğal bir zarafeti olan LOREN, şömineniz ve yılbaşı çelenginiz ile birlikte sizin de evinizin duvarlarını süslesin istemez misiniz?

 

Yılbaşının romantik eşlikçileri: Mumlar 

Soğuk kış aylarına sıcaklık katan başlıca aksesuarların başında elbette şömineler, mumlar ve ateş başı konsepti geliyor. Siz de dekorasyonunuzda yapacağınız küçük dokunuşlar ile ışıl ışıl, harika bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

  • Yılbaşı ağacınızın üzerindeki ışıklarla iyi bir takım oluşturması için, farklı kokulara sahip tealight mumlar yerleştirdiğiniz küçük mumluklarınızı ağacınızın eteklerinin etrafına yerleştirebilirsiniz.
  • Tealight’ları, daha büyük ve gövdeli mumlar ile destekleyebilirsiniz.
  • Bu ikilinin hemen yanı başına gemici feneri tasarımlı metal ve camdan üretilen mumluklardan ekleyebilirsiniz.
  • Yaratıcı bir son dokunuş için, şöminenizin içini de farklı ebatlarda beyaz renkli mumlarla doldurabilirsiniz.

Biz bu sıcacık karede, yılbaşı ağacımız ve şöminemize eşlik eden mum ışığı, aynı zamanda NG Kütahya Seramik’in yepyeni seramik zemin ve duvar döşemelerinden biri olan LILAC’ı aydınlatsın istedik. İncecik ama yoğun mor ve bordo çizgileriyle bir çiçeğin taç yaprağını, hatta bir kelebeğin kanadını, andıran LILAC, narin ama güçlü bir duruş sergiliyor.

 

Pencere süslemesi: Hem perdeler hem ışıklar açık!

Pencereniz hangi manzaraya bakıyor olursa olsun, onu yılbaşı için özel olarak giydirerek manzarasının verdiği keyfi birkaç kat artırabilirsiniz. Üstelik size özel yılbaşı stilini pencerenizden evinizin dışına da taşıyabilirsiniz. Bakalım sizin pencereniz dışarıdan nasıl görünecek? 

  • Kötü yılbaşı dekorasyonu yoktur, az yılbaşı ışığı vardır! Bu yılbaşında pencerenizi bile yılbaşı ışıkları ile süsleyebilirsiniz. 
  • Dilerseniz pencerenize bir uçtan diğer uca kağıt süslemeler yapabilirsiniz. 
  • Kar spreyiniz bitmediyse, bu senenin mottosunu belirleyip pencerenize emojiler eşliğinde yazmaya ne dersiniz?

Biz bu karede, yılbaşı ağacımız ile büyük pencerelerimize NG Kütahya Seramik’in meşe ağacı görünümlü seramik zemin ve duvar karosu HAZEL #ÇokYakışır dedik ve ahşap ile çam ağacının sıcak kombinasyonundan faydalandık.

 

Yılbaşı figürleri ve hediye kutuları ile son dokunuş

Yılbaşı dekorasyonunuzu, yılbaşının klasik renkleri olan kırmızı, altın rengi ve beyazı kullanarak biraz figür desteği ile güçlendirmeye ne dersiniz? İşte önerilerimiz:

  • Bizce yılbaşı süslerinin olmazsa olmazları farklı boylarda biblolar ile küçük hayvan heykelleri. Biblolarda melekler, heykellerde ise geyikler favorimiz!
  • Süslemenin ana oyuncularını belirledikten sonra sıraya koyabileceğiniz diğer aksesuarlar; küçük ahşap figürler, minik kuş yuvaları, çam ağacı ya da kar tanesi formunda süsler, kızaklar, belki bir Noel Baba ve rengarenk küreler olabilir. Yanlarına farklı şekillerde keçe süsler de ekleyebilirsiniz.
  • Tüm bu süslemeyi tamamlaması için pırıltılı kurdeleleri olan farklı boylarda kırmızı renkli kutular kullanabilirsiniz. İçlerini ister gerçek hediyelerinizle doldurun ister şimdilik boş bırakın; yılbaşı süslemelerinizi kaldırırken bu kutulardan saklama alanı olarak da yararlanabilirsiniz.

Biz bu ışıl ışıl karede, dekorasyonumuzu COMET’in mavi, gri ve toprak tonlarındaki kendine has estetik dokunuşu ile tamamladık.

 

Daha büyük değişimlere hazır mısınız?

Gözünüz daha büyük ve kalıcı değişikliklerdeyse, hem evinizin kimliğinde hem de tüm enerjinizde herkesin fark edeceği bir değişim yaratmaya; yer ve duvar seramiklerinizi yenilemeye ne dersiniz?

Seramik ve porselen yer karoları, yalnızca şık görünmekle kalmaz aynı zamanda çok dayanıklıdır ve uzun süre işlevselliğini korur. Yeni yıl gelip geçer ama güzel, göz alıcı bir seramik yer döşemesi uzun yıllar sizinle kalır. Eğer siz de “Bu değişim evimize #ÇokYakışır” diyorsanız sizi bugün NG Kütahya Seramik’e bekliyoruz!