NG KÜTAHYA SERAMİK 225. MAĞAZASINI ANKARA'DA AÇTI

NG Kütahya Seramik, 225’inci mağazasını Ankara’da açtı. Yılsonuna kadar 10 mağaza daha açacaklarını söyleyen NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ‘Asıl yatırım yapılması gereken bu dönemlerdir. Hiçbirimiz durmayalım. Ayağımız yerde gözümüz yükseklerde yatırımlarımıza devam edelim’ dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da "İş yapanın, işyeri açanın, bir kişi istihdam edenin elini öpmek lazım. Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yok ama Allah bize girişimci bir ruh vermiş" diye konuştu.

Seramik sektöründe Türkiye’nin en yaygın bayi ağına sahip olan NG Kütahya Seramik, 225’inci mağazasını Ankara Batıkent’te törenle hizmete açtı. Açılışa NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Balsera Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bal ile çok sayıda siyasetçi ve işadamı katıldı.

‘Yatırımlarımıza devam edelim’

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, açılış konuşmasında yatırımlara devam edeceklerini ve yıl sonuna kadar 10 mağaza daha açmayı hedeflediklerini açıkladı. Asıl yatırım yapılacak dönemlerin bu dönemler olduğunun altını çizen Erkan Güral ‘Sıkça mağaza açıyoruz. Bu dönemde neden yatırım yaptığımızı soruyorlar. Asıl yatırım yapılması gereken bu dönemlerdir. Böyle dönemlerde yatırımlarımızı yavaşlatır, demoralize olur ve çarkları yavaşlatırsak dibe doğru gittiğimizin işaretlerini görmeye başlarız. O yüzden hiçbirimiz durmayalım. Bu bilinçle moralli, kuvvetli; ayağımız yerde gözümüz yükseklerde yatırımlarımıza devam edelim. Çarkları durdurursak bir daha harekete geçirmemiz kolay olmayacaktır’ dedi.

Enflasyonla mücadeleye destek

Açılışta konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz'dan bir gün sonra Nafi Güral'ın Kütahya meydanında bir konuşma yaparak, yeni iş imkânı yaratacak seramik fabrikasının sözünü verdiğini belirterek, "15 Temmuz Şehitler Fabrikası"nın açılışının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını anımsattı. Hisarcıklıoğlu, "İş yapanın, işyeri açanın, bir kişi istihdam edenin elini öpmek lazım. Türkiye'nin petrolü, doğalgazı yok ama Allah bize girişimci bir ruh vermiş. Bunu daha da geliştirip böyle müesseselerle her türlü katkı vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, işadamlarına Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na destek verip vermediklerini de sordu. Güral da yüzde 10 indirim yapan firmalar arasında yer aldıklarını anımsatarak, "Enflasyonla mücadele çalışması başlatıldı. Bizler de bu zincirin birer parçasıyız. Bu olumlu yaklaşımın ülkemiz ekonomisine somut sonuçlar getirmesini ümit ediyorum" diye konuştu.

‘Tamamen yerli ve milli bir ürün’

Türkiye’nin her zaman olduğundan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan ATO Başkanı Gürsel Baran da, iş dünyasına ‘yatırımlara devam edin’ çağrısında bulundu. Baran ‘‘Bugün burada tamamen milli ve yerli bir markanın mağazası açılıyor. Bugünlerde yapılan yatırımları çok önemli buluyorum. Risk alınacak bir dönem. Yatırım yapmak gerekiyor. Her zamankinden daha fazla üretim yapmaya, istihdam yaratmaya ve katma değer üretmeye ihtiyacımız var. Belki bir miktar zararı ve para kazanmamayı göze alacağız ama dimdik ayakta olacağız. Bugünler gelip geçicidir yarın güzel günleri hep birlikte yaşayacağız’’ diye konuştu.

İleri teknoloji ürünlerinin yer aldığı 1000 m2’lik 3 katlı mağazanın iki katı seramik showromundan oluşuyor. Mağazada Türkiye’de ilk kez NG Kütahya Seramik tarafından üretilen 120x240 cm, 120x120 cm, 60x160 cm ebatlarındaki teknik granit seramikler farklı yaşam alanları seçenekleri ile sergileniyor.