NE ARAMIŞTINIZ?

Bahçenizdeki havuz keyfini artıracak dekorasyon önerileri

02.12.2021

Güneşin yüzünü cömertçe gösterdiği güzel günlerin, sıcacık yaz gecelerinin, dondurma keyiflerinin, bahaneye ihtiyaç duymayan havuz başı partilerinin, sayısız yemeğin, özel kokteyl tariflerinin, kitap okuma seanslarının ve sakin siestaların eşlikçisi havuzunuz, bahçenizin belki de en özel yeri.

Bir yüzme havuzuna sahip olmanın en iyi taraflarından biri de etrafını değişen ihtiyaçlarınıza göre dilediğiniz gibi dekore edebilmeniz. İşte bu yüzden havuz başında geçirdiğiniz vakitlerin tadını artırmak için size bugün bir dolu tasarım önerisiyle geldik.

İster hemen suya dalıp gün boyu yüzün, ister su ile bir olup dinginliğin sakin sesini dinleyin, bu yaratıcı fikirler  havuz keyfinizi birkaç kat artıracak.

Renklerin ruhu

Yüzme havuzunuzun etrafında yumuşak bir renk paleti kullanarak öne çıkmasını istediğiniz detayları parlatabilirsiniz. Örneğin havuzu çevreleyen yer karolarınız için kaymaz siyah renkleri tercih ederken oturma alanlarında hasır ve rattan gibi malzemeler ile beyaz ve bej renkleri seçerek modern ve organik bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Suya uyum sağlayacak açık renkler ve havadar tonlar yerine daha yüksek bir enerjinin peşindeyseniz sakız pembesi, tatlı bir şeftali ve su yeşili gibi daha hareketli renkleri de tercih edebilirsiniz. Bu renkler hem her karenizi Instagram post’una dönüştürür hem de rengarenk bitkilerinizle canlı şekilde eşleşir.

Renk konusunda izlenebilecek alternatif bir yol da tek bir tondan gitmek olabilir. Cesur bir seçim yapıp dekorunuzun tüm parçalarını (sandalye minderleri, yastıklar, saksılar…) aynı renk ve tonda tercih edebilirsiniz. Bu alternatifte gözün doğal bir şekilde hareket etmesine yardım etmenizi öneririz; bunun için seçtiğiniz rengi temiz minimal çizgiler ve parlak beyazlarla kullanmaya gayret edin.

Işıklar yansın

Dış mekan aydınlatması genellikle ihmal edilir çünkü hem estetik görünen hem de her türlü hava koşuluna uyum sağlayacak armatürler bulmak kolay değildir. Aydınlatma araştırması yaparken bahçe klasiklerinin ötesine geçip şık sarkıt lambaları, büyük avizeleri ve diğer dış mekan dostu seçenekleri de gözden geçirmenizi öneririz.

Bahçenizde ve havuzunuzun etrafındaki ahenk için seçtiğiniz renkleri sıcak bir ışıkla tamamlayabilirsiniz. Farklı yüksekliklerde yumuşak bir sarı renk, gece yüzme seanslarınıza da romantik bir ışıltı katabilir. Ayrıca havuzunuzun sonbahar ve kış aylarında bile yaz mevsimindeki gibi sıcak görünmesini sağlar.

Serinlemek için gölge alan

Sıcak günlerde güneş ışığından korunmak için serinleyebileceğiniz gölge bir alan yaratmayı düşünebilirsiniz. Bunun için herkesin ilk aklına gelecek çözüm olan büyük bir şemsiyeyi kullanmak yerine ayarlanabilir çatı tentesi ve perdeleri olan bir çardak ile sofistike bir görünüm oluşturmaya ne dersiniz? Böylece havuzunuzun yanındaki bu özel köşeyi en sevdiğiniz tatil yerinden bahçenize ışınlamış gibi hissedeceksiniz.

Ayrıca bu alandaki stratejik noktalarda büyük yaprak dökmeyen bitkiler kullanarak doğanın güzelliğinin sahneye çıkışını izleyebilirsiniz. Hazırladığınız gölge alanla onunla rekabet etmeden yükselen yeşillikler hem içinizi açacak hem de havuzunuzun etrafındaki masalsı güzelliği tamamlayacak.

Adımlarınızı güzelleştirecek yer karoları

Sıra yer ve duvar karolarına geldiğinde tıpkı evinizin içindeki gibi bahçedeki yürüyüş ve oturma alanları ile havuz çevresinde farklı işlevsel amaçlar için farklı materyalleri tercih edebilirsiniz. Seramik döşemelerde, dayanıklılığa, bakım ihtiyaçlarına ve ölçüye göre eleme yapabileceğiniz gibi kaydırmazlık özelliğine göre de seçim yapabilirsiniz.

Özellikle havuzun etrafında, hem suyun yaratacağı kaygan yüzeyi hem de farklı hava koşullarını hesaba katarak kaymayı engelleyen alternatifleri tercih etmeniz en iyisi olacaktır.

Bu alanda NG Kütahya Seramik’in antislip özelliğine sahip geniş geniş ürün yelpazesi dış mekanınıza #ÇokYakışır: Land, Leonardo, London, Octavia, Silver Stone ve Vista.

  • Beyaz ve silver renk seçenekleri olan Land ile 20 mm kalınlığındaki Silver Stone, 30x60 cm’lik şık parçaları ile havuzunuzun çevresine ve dış mekanınıza estetik bir hava katabilir.

  • Cement dokulu Vista ise bol ölçü seçeneği ile (120x240, 120x120, 60x160, 60x120, 80x80, 60x60, 30x60 ve 33x33 cm) projeniz için belki de en uygun adaylardan biri.
  • Ölçü konusunda tıpkı Vista gibi çok sayıda alternatifi olan Octavia ise bone ve gri renk seçenekleriyle havuzunuzun çevresine modern mimariyi getirecek.

  • Taş dokulu Leonardo iki farklı boyutu (60x120, 60x60 cm) ve bone, gri, antrasit renk alternatifleriyle bahçe ve havuz peyzajınızın favori parçası