NE ARAMIŞTINIZ?

Banyonuzda en doğru seramiği seçmenin 5 püf noktası

05.01.2023

İster tadilat yapıyor ister sıfırdan bir banyo tasarlıyor olun; evin diğer yerlerindeki seramiklerin aksine, banyo karoları neme ve değişen sıcaklıklara maruz kaldığı için banyo seramiği seçerken biraz daha dikkatli olmalısınız. 

Neyse ki seçebileceğiniz birçok farklı stil, desen, renk ve dokuda banyo seramiği bulunuyor. Seçeneklerin hemen hepsinin albenisi olsa da ihtiyacınıza en uygun olanı seçmek biraz emek istiyor. Ancak bazı taktikleri bilirseniz en temel birkaç konuya karar verdikten sonra banyonuz için en mükemmel olacak seramiği seçmek sizin için oldukça kolaylaşabilir.

Banyonuzda en doğru seramiği seçmek için dikkat etmeniz gereken bu temel başlıkları sizin için kısa bir rehber haline getirdik.

Keyifli okumalar!

  1. Önce stile karar verin

    Banyo seramiği seçerken öncelikle bir stilde karar kılmalısınız. Sayısız stil, renk ve tasarım arasından istediğiniz görünümü yaratmak için öncelikle bir renk paleti belirleyebilirsiniz. 

    En yaygın banyo tasarımları arasında; otel tarzı ferah ve sade banyolar, geometrik çizgileri olan banyolar ve dekoratif öğeleri ile öne çıkan banyoları sayabiliriz. Bu stillerin hepsinde belli renk paletleri daha vurguludur. Otel tarzı banyolar minimalist bir tasarıma sahip olduğu için nötr renkler içerir. Siyah, beyaz ve çok baskın olmayan pastel tonlar, otel tarzı bir görünüm elde etmek için ideal renklerdir. Geometrik desenlerle öne çıkan geometrik banyolarda ise daha renkli ve baskın tonları görürüz. Son olarak, dekoratif öğeleri olan banyolarda, modern, cesur ve canlı bir görünüm dikkatimizi çeker. Bu banyolarda renkler oluşturulmak istenen temaya göre çok çeşitli olabilir. 

    Hangi banyo stilini seçmek istediğiniz, satın alacağınız seramiği de belirleyecektir. Bu kararı verirken evinizin genel stilini ve banyonuzun onu nasıl tamamlayacağını da düşünmenizi öneririz.

    Son olarak küçük banyolarda açık renklerin mekanı daha geniş göstereceğini de not etmiş olalım.
     
  2. Boyut tercihlerinizi göz önünde bulundurun

    Banyo seramikleri, küçük boyutlu karolardan büyük boyutlu karolara kadar çeşitli ebatlardadır. Boyuta önceden karar vererek elinizdeki seçenekleri daraltabilirsiniz.

    Yer seramiklerinde büyük karoları tercih edebilir, duvarlarda ise dikdörtgen boyutları seçebilirsiniz. Büyük boyutlu karolar hem daha geniş bir alan algısını besler hem de daha az derz olacağından temizlik açısından elinizi kolaylaştırır.



    Banyonuzda eşsiz bir görünüm yaratmayı tercih ederseniz, NG Kütahya Seramik’in 120x120, 120x240 ve 60x120 cm ölçü seçeneklerine sahip karosu Albatros’u tercih edebilir, banyonuzun rahatlatıcı aura’sını Albatros’un dingin ve ferah görünümüyle tamamlayabilirsiniz.



    NG Kütahya Seramik’in yeni nesil estetik anlayışı ve çizgilerine sahip tasarımı Marea ile banyonuzda zamansız bir atmosfer yaratabilirsiniz. Tek tip bir görünüm yaratmak için tıpkı yukarıdaki banyoda olduğu gibi cesur ve benzersiz çizgilere sahip 120x240 cm ölçüsündeki Marea’yı, duvar karosu olarak da kullanabilirsiniz.
     
  3. Birden fazla alternatif seçin

    İster banyonuzdaki iki farklı alanı birbirinden ayırmak için, ister güzel bir kombinasyon oluşturmak için birden fazla seramik seçebilirsiniz. Yalnızca duvarları ve zemini birbirinden ayırabileceğiniz gibi üç duvarınızda aynı karoyu kullanırken dördüncü duvar için farklı bir alternatif düşünebilirsiniz. Ancak dikkat, bu eşleştirmelerin fazlası banyonuzu kalabalık da gösterebilir. Bu yüzden üçten fazla farklı karo seçmemenizi öneririz.



    Stil ve boyutla seçeneklerinizi daralttıktan sonra banyo alanınızı; yukarıdaki örnekte olduğu gibi, 120x240 cm ölçülü mat beyaz rektifiye Atlantis ve 20x120 cm kiraz rektifiye Masif ile kusursuz bir geçişle ikiye ayırabilirsiniz. Dilerseniz siz de bu ikili ve başka alternatiflerle iki mekanı dekoratif biçimde birbirine bağlayabilirsiniz. Atlantis renkleri ve dokusu banyonuzdaki yeşil bitkilere ve hasır sepetlere de #ÇokYakışır.
     
  4. Duş alanınızı düşünün

    Banyonuzda ayrı bir duş alanınız varsa, burası için farklı seramik kullanmayı düşünebilirsiniz. Özellikle duvarınız banyonuzun odak noktasını oluşturacaktır, bu yüzden küvetin de olduğu duvarı mümkün olduğunca estetik ve zarif biçimde kullanabilirsiniz. 



    Kusursuz ve çarpıcı bir görünüm için  120x240 cm ölçüsündeki iki parçalı Barbados’un özgürce akan nehir görüntüsünden faydalanabilirsiniz. Farklı ışık düzenlemeleri, beyaz renkte taşlar ve bitkilerle destekleyebileceğiniz Barbados sıradışı banyonuza #ÇokYakışır.  

    NG Kütahya Seramik’in tasarıma yepyeni bir soluk getiren Bookmatch seramikleri hakkında daha  fazla bilgi almak için bu yazımıza da göz atabilirsiniz:

    NG Kütahya Seramik'in yaşam alanlarına estetik dokunuşu: Bookmatch Koleksiyonu
     
  5. Bakıma dikkat edin

    Banyo seramiği seçerken seramiklerinizin bakım gereksinimlerini de dikkate almanızı öneririz. Bazı karolar fiyatı itibarıyla daha ekonomik olurken detaylı bir bakım istediği için performans açısından sizi ters köşeye düşürebilir. Az bakım gerektiren seramikleri uzun vadede çok daha rahat kullanabilirsiniz.

    Eviniz için kaliteli ve zarif bir görünüm sunan NG Kütahya Seramik banyo seramiklerini, aynı zamanda minimum bakım gerektirecek şekilde tasarladık. NG Smart teknolojisine sahip fonksiyonel seramiklerimiz, çevreyle dost antibakteriyel özelliği sayesinde kendi kendini temizliyor. Bu sayede, NG Smart’ın kullanıldığı yüzeylerde, mantar, kötü koku ve küf oluşumu engelleniyor, ayrıca yüzeyler kolaylıkla temizleniyor. Teknoloji, UV koruyucu özelliğe de sahip olduğu için seramiğin kullanım ömrünü uzatıyor.

    Bu 5 basit adımı izleyerek ihtiyacınız için en mükemmel banyo seramiklerini kolayca seçebilirsiniz.

Banyonuzda keyifli vakitler geçirmenizi dileriz!