NE ARAMIŞTINIZ?

Banyonuzu bedeninizle birlikte ruhunuzu da yatıştıracak şekilde tasarlayın

04.01.2023

Eve geldiğinizde yapmak istediğiniz tek şeyin biraz dinlenip rahatlamak olduğu o  uzun günleri düşünün. Böyle günlerde spa’yı evinize getirmek nasıl olurdu? Biz de kendimize bu soruyu sorduk ve bu yazımızda huzur veren banyoları mercek altına almaya karar verdik. 

Çünkü banyolarımız artık hijyenden fazlasını temsil ediyor; yalnızca fiziksel olarak temizlenmek için değil, ruhumuzu tazelemek, arınmak ve rahatlamak için de banyo yapıyoruz. 

Banyomuzu bu fikirden aldığımız ilhamla tasarlayabilir; günün stresinden uzaklaşmamıza yardım eden, oldukça huzurlu bir alan yaratabiliriz. 

Yazımızda, böyle bir ortamı yaratırken dikkate alınması gereken kilit unsurları bulabilirsiniz. Aydınlatma, renk, sıcaklık ve doku gibi temel başlıklarda incelenebilecek bu önerileri dekorasyon tarzınız ne olursa olsun uygulayabilir, hangilerinin sizin için daha uygun olduğunu keşfedip banyonuzu çok daha canlandırıcı bir ortama çevirebilirsiniz.

O zaman haydi başlayalım!


 

  1. Sizi rahatlatan objelerden faydalanın

    Banyonuzdaki canlandırıcı etkiyi artırmak; yepyeni yumuşacık bir havlu seti almak, küçük bir tepsiye kokusuna bayıldığınız vücut nemlendiriciniz ile son tatilinizde çantanıza attığınız deniz kabuğunu koymak kadar kolay olabilir. 

    Peki sizi banyonuzda neler görmek mutlu eder?
     
  2. Alanınızı düzenli ve kullanıma hazır tutun

    Temiz ve düzenli bir banyo tıpkı düzenli bir çalışma masası gibi sakinleştirici ve motive edici olacaktır.


     
  3. Zeminde ve duvarda beyaz rengin arındırıcı gücünü kullanın

    Beyaz renk, tasarımcıların banyo için tercih ettiği renklerin başında geliyor. Saflığın temsili olan ve huzur duygusunu uyandıran beyaz, yalnızca havadar bir his yaratmakla kalmaz, aynı zamanda banyonuzun temizliğini de tek bakışta gösterir.

    * Şık ve ahenkli bir beyaza ne dersiniz?

    Zeminde de beyaz rengin hafifliğini destekleyen bir malzeme olarak mermeri tercih edebilir, yüzeylerinizde NG Kütahya Seramik’in beyaz, krem ve bej renklerdeki mermer dokulu seramik karolarını değerlendirebilirsiniz.

    Sirius: Mermerin ihtişamını yaşam alanlarına taşıyan Sirius, 60x120 ve 120x240 cm ebat seçenekleriyle banyonuza huzur veren bir lüks dokunuş katacak.

    * Siyah ve beyazın mükemmel uyumunu yakalayabilirsiniz



    Alavya: Eğer beyaz bir alan gözünüze fazlaca ışıltılı geldiyse, tezat renklerin harmonisinden faydalanarak hareketli döşemeler çeşitlilik ekleyebilirsiniz. Çarpıcı bir Hollywood Regency tarzı için size önerimiz NG Kütahya Seramik’in Bookmatch Koleksiyonu’nun yıldızlarından 120x240 cm ölçüsündeki Alavya. Beyaz üzerinde dans eden siyah çizgileriyle siyah ve beyazın kombinasyonunu banyonuza zarafetle taşıyacak.



    Albatros: Banyonuzun rahatlatıcı aura’sını 120x120, 120x240 ve 60x120 cm ölçülerindeki Albatros’un dingin ve ferah görünümüyle tamamlamaya ne dersiniz? Albatros’un renkleri ve dokusu banyonuzdaki yeşil bitkilere ve hasır sepetlere de #ÇokYakışır.

    * Dilerseniz biraz hareket katabilirsiniz

    Eğer beyaz bir alan gözünüze fazlaca durağan geldiyse, renklerin ve desenlerin hareketinden faydalanabilirsiniz.



    Barbados: Banyodaki huzurlu dakikalarınız için 120x240 cm ölçüsündeki iki parçalı Barbados’un özgürce akan nehir görüntüsü ile mükemmel bir manzara oluşturabilirsiniz. Barbados’u farklı ışık düzenlemeleri, beyaz renkte taşlar ve bitkilerle de destekleyebilirsiniz.


     
  4. Tatilde gibi hissettirecek bir enerji oluşturun

    Banyonuzda tatildeymiş gibi hissetmek ister misiniz? Mükemmel bir maviliğin karşısında derin nefesler alıyormuşsunuz gibi hissettirecek bir banyo için pencerenizin muhakkak denize bakması gerekmiyor. Denizi mavinin tonları, dokular ve küçük sanatsal dokunuşlarla da banyonuza taşıyabilirsiniz. Küvete yakın bir köşede tropikal bir çiçek bulundurmak, lavabonun yanında deniz temalı banyo takımları kullanmak, uygun bir noktada reçine ve diğer çevre dostu malzemelerden yapılan bir mercanı sergilemek yapabileceğiniz onlarca küçük şeyden sadece birkaçı…


     
  5. Sıra içimizi açan bitkilerde

    Büyük yeşil yapraklı bitkiler ve çiçekleri nerede görsek içimiz açılır. O halde bitkilerin ruhu tazeleyen gücünden banyolarımızda da neden kullanmayalım? Özellikle büyük bir banyoya sahipseniz alanınızın avantajını kullanarak bitki, aksesuar gibi dekoratif öğelerden bolca faydalanabilirsiniz. Üstelik banyonun nemli bir ortam olması bitkilerin daha sağlıklı büyümelerine de yardım edecek.

    Bitkiler, banyonuzda tropikal ve doğal bir etki yaratır.

    Orkideler, sukulentler, bambu, aloe vera, paşa kılıcı ve monstera (deve tabanı) banyonuz için en uygun seçenekler arasında.


     
  6. Spa ürünleriyle son dokunuş

    Spa esintili bir banyo, keyifli banyo ürünleri olmadan asla tamamlanmaz. Uzun bir günün sonunda kendinizi küvette banyo tuzları ile şımartabilir, nemlendirici kremler, canlandırıcı vücut losyonları ve sakinleştirici kokular ile sadece size özel bir ritüel oluşturabilirsiniz. 

Keyifli vakitler dileriz!