NE ARAMIŞTINIZ?

Ferah banyolar için 6 adım

16.02.2022

Su, hayattaki en elzem ihtiyacımız. Böylesine değerli bir yaşam gücü, elbette ruhumuzu da besliyor. Peki bilgeliğin, barışın ve saflığın temsili olan suyu evimizde en çok nerede kullanıyoruz? Elbette banyolarımızda! Bununla birlikte arınma deneyimini suyun sadece vücudumuzda uyandırdığı rahatlatıcı histen değil, bu arınmanın gerçekleştiği ortamın yani banyolarımızın dekorasyonal öğelerinden de alıyoruz.

Peki günümüzün en özel zamanlarını geçirdiğimiz banyolarda, sakinliği ve ferahlığı yakalamak için ne yapmalıyız? Tüm bu hisleri hangi estetik öğelerle destekleyerek bedenimizle birlikte ruhumuzu da arındıracak bir alan yaratabiliriz?

Siz de banyonuzu gün geçtikçe zenginleşen dekorasyon fikirleriyle yeniden tasarlayabilirsiniz. İşte size özel önerilerimiz…

1. Renkler: Tamamen size kalmış

Banyonuzdaki renk skalası, zevkinize bağlı olarak değişebilir. Çoğunlukla beyaz, krem ve gri tonlarını görmeye alışık olduğumuz bu alanda, kullandığınız armatüre,  zemin malzemesine ve diğer enstrümanlara göre farklı renkleri de seçebilirsiniz. İşe renk seçiminden başlarsanız kalan her şeyi daha kolay tamamlayacaksınız.

Küçük banyolarda açık renkler mekanı daha geniş gösterir. Ancak büyük banyolarda cüretkar renkleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Siz de banyonuz için alışılmışın dışına çıkacak iddialı renkler mi seçtiniz? Neden olmasın! Burada tek önerimiz, eğer sadelikten yanaysanız  bu renklerin baskın tonları yerine sakin tonlarını tercih etmeniz.

2. Mobilyalar: Yalın ve yumuşak

Mobilyalarınız dilerseniz açık dilerseniz koyu renk tonlarından olabilir. Burada dikkat etmenizi önerdiğimiz nokta, tüm mobilyalarda gözle görülür bir ortaklığın olması. Modern formlardan mı hoşlanıyorsunuz? Köşeli ve gösterişli ayrıntılar yerine yalın bir tasarım diline sahip mobilyalar seçerek banyonuzu ferahlatır, görüntüsünü yumuşatır; bu sayede ruhunuzu dinginleştiren bir atmosfer yaratırsınız.

3. Aynalar: Şıklığı büyütün

Banyonuzun derinliğini aynalarla kat kat artırabilirsiniz. Kişisel bakım uygulamalarının bir gerekliliği olan aynalar, yüzeylerindeki yansıtma özelliği ile bulunduğu yere derinlik katarak olduğundan daha geniş gösterir. Özellikle büyük aynalar bu işlevi daha iyi yerine getirecektir. Aynanın yerleşimi de fonksiyonelliği açısından oldukça önemlidir. Pencereye bakan aynaların boşluk hissini artırdığını, dolayısıyla banyonuzun daha ışıklı ve havadar gösterdiğini de söyleyebiliriz.

4. Aydınlatma: Işığınız bol olsun

  • Lavabo aydınlatmaları

Birden fazla aynanız mı var? O halde her birini aydınlatmak için ayrı bir aydınlatma enstrümanı kullanarak ışığın ona ihtiyaç duyduğunuz her alana eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle birden fazla musluğun olduğu banyolarda, lavabo tek bile olsa çift ayna kullanıldığını görürüz. Burada her bir musluk için birer ayna ve aydınlatma ürünü kullanmak, banyonuzun sunduğu ferahlık seviyesini bir adım yukarıya taşıyacaktır.

  • Aplikler ve spot ışıklar

Aydınlatmalarınızı aynanın hemen üzeri yerine yanlarına yerleştirerek gölgelerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Bu bilgiden hareketle apliklerinizi
aynanın sağ ve sol yanına yerleştirmeyi değerlendirebilirsiniz. Apliklere ek olarak makyaj yapmak ya da tıraş olmak gibi belirli rutinleriniz için spot ışıklar da kullanabilirsiniz.

  • Avize veya sarkıtlar

Banyoda bir avize ya da sarkıt lamba kullanabilirsiniz. Bu aydınlatma türünde de en önemli şey yerleşim yeridir. Dekorasyonla ortak bir dil konuşan, banyonun odak noktası olan orta kısmında bulunan, ışığı banyoya tümüyle dağıtacak bir avize seçmelisiniz.

  • Doğal ışık

Doğal ışık yalnızca banyonuzda değil, evinizin tüm odalarında tüm mekana homojen bir aydınlık sunar. Eğer banyonuzda pencereler varsa siz de en doğal ışık olan gün ışığından yararlanmanın yollarını arayabilirsiniz. Bunun için ışığın girdiği yönü tespit etmeli ve bu ışığı kesmeyecek bir mobilya yerleşimi yapmalısınız. Eğer pencereniz duştaysa ve duşunuz kapalıysa mümkün olduğunca fazla ışık almak için duşakabininizde cam kullanın.

5. Bitkiler: Yeşil ve doğal bir dokunuş

Eskiden banyoda yeşil bitkiler görmeye çok alışık değildik. Ancak bu alana özellikle büyük yeşil yaprakları olan bitkiler yerleştirmek son zamanlarda herkesin takip etmekten hoşlandığı bir trende dönüştü. Özellikle büyük bir banyonuz varsa alan avantajını kullanarak bitki ve aksesuar gibi dekoratif öğelerden daha çok faydalanabilirsiniz. Bitkiler, banyonuzda tropikal ve doğal bir etki yaratır. Ayrıca banyonuzun neminden hoşlanarak daha sağlıklı büyüyeceklerdir. Doğayla iç içe olmayı seviyorsanız banyonuzda süs çiçekleri, yapraklı bitkiler ve sukulentler kullanabilirsiniz.

6. Zemin ve duvarlar: Ahenkli bir düet

Banyo porselen ve seramikleri, ıslak alanlarda yapılacak dekorasyon uygulamalarının başında gelir. Üstelik bu zarif materyali hem zeminde hem de duvarlarda kullanarak birbirinden şık banyo tasarımları yaratabilirsiniz. Gustonuza en çok hitap eden modeller ile kullanımı ve temizlenmesi kolay, neme dayanıklı yüzeyler oluşturabilir; mobilya ve aksesuarlarlarınızla da uyumlarına dikkat ederek banyonuzun dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Banyo seramiklerinde birçok farklı desen, renk, doku ve boyut arasından özgürce seçim yapabilirsiniz. Doğal mermer görünümündeki karolardan, minimal çizgilere sahip alternatiflere, incelikli rektifiye uygulamalarından, porselen UV panolarına; NG Kütahya Seramik’in yepyeni 2021-2022 koleksiyonunda sizi ve stilinizi yansıtacak birçok seçenek bulunuyor!

  • Marea

NG Kütahya Seramik’in yeni nesil estetik anlayışı ve çizgilerine sahip tasarımı 120x240 cm ölçülerindeki Marea ile banyonuzda zamansız bir atmosfer yaratabilirsiniz.

  • Comet

120x240 cm ölçülerindeki Comet, mavi, gri ve toprak tonlarını büyüleyici bir harmoni ile bir araya getiriyor. Banyonuzdaki o son estetik dokunuşu, izin verin Comet yapsın!

  • Alavya

Banyonuzda biraz hareket görmek istiyorsanız  120x240 cm ölçülerindeki Alavya’nın siyah-beyaz harmonisinden faydalanın. Alavya, sanat eserini andıran benzersiz tasarımı ile mermerin şıklığı banyonuza taşısın.

  • Dört Mevsim

Banyoda mısınız yoksa gün ışığı ve yeşilliğin masalsı birlikteliğini sunan muhteşem bir ormanda mı? Gün batımına karşı orman manzarasıyla banyo yapmak isterseniz her biri 120x240 cm boyutundaki üç parçadan oluşan Dört Mevsim UV pano banyonuza #ÇokYakışır.

  • Emporio

Banyonuzun estetiğin yanında biraz da enerjiye mi ihtiyacı var? Azur mavisinin ruha dinginlik veren tonu ve dalgalarıyla 120x240 cm ölçüsündeki Emporio, banyonuzu ve kendinizle baş başa kaldığınız en özel anları renklendirecek.

  • Barbados

120x240 cm ölçüsündeki iki parçadan oluşan Barbados, banyo keyfinizi özgürce akan bir nehir görüntüsü ve toprak kokusu ile taçlandıracak. Tropik görüntüsü ile farklı ışık düzenlemeleri, beyaz renkte taşlar ve bitkilere de uyum sağlayan Barbados’u yukarıdan akan bir nehir gibi dik kullanmanızı öneriyoruz. Böylece panonun mavi yüzeylerini de küvetinizle buluşturabilirsiniz.

Peki neden 120x240 cm?

Banyo zemininde neden mi 120x240 cm’lik porselen ve seramikler öneriyoruz? Çünkü bu büyüklükteki ürünler, her şeyden önce daha az derz anlamına geliyor. Daha az derz ise daha kolay temizlik ve daha pürüzsüz bir görünüm demek.

Ayrıca büyük ebatlar, daha geniş bir atmosferle beraber, bütünsel bir yüzey algısı da sunuyor. Bize de ferah ve ışıl ışıl banyoların tadını çıkarmak kalıyor!