NE ARAMIŞTINIZ?

Modern bahçe tasarımı örnekleri

04.09.2021

Yoğun şehir hayatı birçoğumuzu yordu ve son birkaç yılda önemli ölçüde değişen yaşam şartları ile artık yüzümüzü yeniden doğaya dönmek istiyoruz. Artık bahçeli evlere ya da en azından verandası, terası veya balkonu olan yaşam alanlarına geçiş yapıyoruz.

Peki bu geçişi yaparken bahçemizi hangi ilhamla tasarlayacağız?

Farklı bahçe peyzaj fikirleri ile hem yaşam alanınızda farklılık yaratabilir hem de hayat kalitenizi artırabilirsiniz. Eğer modern bir tarza göz kırpanlardansanız bu yazı tam size göre!

Ufak ama etkili revizyonlarla modern bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Hatta bir veranda ya da terası bile birkaç sihirli dokunuşla sadece size özel, çağdaş bir güzelliğe kavuşturabilirsiniz.

Eğer siz de bahçenizde modern bir peyzaj uygulaması yapmak istiyorsanız işte sizin için derlediğimiz, “Benim evime #ÇokYakışır” diyeceğiniz, birbirinden güzel 3 modern bahçe tasarımı örneği:

1. Güverte teras

Modern peyzaj tasarımında, bahçeler evin mimari tasarımını tamamlar. Tekrarlanan renk ve dokular ev ve bahçe arasında görünmez ama bütünlük hissi veren bir köprü kurar. İşte bu hissi tam olarak alabileceğiniz bir örnek: True North Architects ekibi, büyük kapı ve pencereleri olan bu çağdaş binayı, ahşap kerestelerin yardımıyla teras ve bahçe ile harika bir biçimde birleştirmemiş mi? Bir gemi güvertesini andıran bu zevkli ev, Avustralya'daki Gold Coast bölgesinde bulunuyor.

Fotoğraf: https://www.truenortharchitects.com.au/avoca

 

2. Renkli modern

Modern peyzajda bazen sade olmayan dış mekanlar da görürüz. Özellikle birden fazla işleve hizmet eden bir yaşam alanına ihtiyaç varsa hem ruhu hem de dolu dolu bir aile yaşamını besleyen bahçe tasarımları imdada koşar. İşte harika barbekülere ev sahipliği yapacak, çocukların ve köpeklerin keyifle koşturabileceği, renk ve doku zengini, oldukça eğlenceli bir enerjisi olan modern bir bahçe... Bu bahçede herkese ve her şeye yer var!

Fotoğraf: http://www.melissagerstledesign.com/portfolio/modern-mixes/

 

3. Minimal maksimalist

Modern peyzajda geometrik şekillerin vurgulandığını, genel hatlar nispeten sade iken yaşam alanlarında daha cesur seçimler yapıldığını görürüz. İşte iyi bir bahçe peyzajında kombinasyon tamamlayıcı parçalar: Bahçenin estetik görünümünü destekleyen seramik ve porselen duvar ve yer karoları. Hindistan Mumbai’de bulunan bu minik bahçe için KNS Architects, bahçe mobilyası için seçtiği çarpıcı alternatifin yanında koyu renkli yer karoları kullanmış. Bu mini bahçeden aldığınız ilham ile siz de NG Kütahya Seramik’in koyu renkli karolarından antislip (kaydırmaz) özelliğe sahip Silver Stone ya da 60x120 cm’lik boyutlara sahip, açık gri, koyu gri ve antrasit renk seçenekleriyle Gemstone ile bahçenize modern bir atmosfer kazandırabilirsiniz. NG Kütahya Seramik’in diğer birbirinden zevkli siyah renkli yer karosu alternatiflerine göz atmak ister misiniz?

Fotoğraf: http://www.knsarchitects.com/apartments-green-living.html

 

#ÇokYakışır!