NE ARAMIŞTINIZ?

Mutfağınızın her daim temiz ve düzenli görünmesi için seramik seçimini nasıl yapmalısınız?

06.01.2023

Evimizde en mutlu hissettiğimiz yer, çoğumuz için hiç kuşkusuz mutfağımız! Bir eve ev sıcaklığını veren de zaten hep mutfakta sevgiyle hazırlanan yemekler değil mi? 

Peki bu mutluluk mabedini çok sevmek temiz ve düzenli tutmaya kafi mi? Pandemi sürecinde herkesin içinde gizli kalmış şef derin uykusundan uyandı ama iş mutfağı toplamaya geldiğinde yeniden uykuya dalmak istemesine nasıl engel olabiliriz?

Daima pırıl pırıl görünen bir mutfağa kavuşmak hayal değil. Bizce işe, mutfak yüzeylerinde doğru seramik seçimi yaparak başlamalı. Hijyenin tanımını yeniden yaptığımız pandemi sürecinden sonra, mikrop tutmayan ve aynı anda temiz görünen seramik seçimleri evimize hem sağlık hem de şıklık katabilir!

Mutfağınıza stil ve kişilik katacak yer ve duvar seramiği fikirleri

Mutfaklarımız adeta bir lezzet laboratuvarı... İşlevi gereği aynı anda hem düzenli hem de hijyenik olmak zorunda. Yanına bir de estetik ve konforu katınca hakkını tam olarak vermiş oluyoruz.

Yer döşemeleri ise evlerimizin genel tarzında önemli bir rol oynuyor. Yer karolarının sayısız stil, doku ve renk çeşitliliği, yaşam alanımıza ve özellikle de mutfağımıza özel bir kişilik kazandırmamız için bize yardım ediyor. O halde mutfak seramiklerini seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1. Renk kombinasyonu

Griler ve kremsi beyaz gibi açık tonlar doğal olarak taze ve temiz görünür. Bu  nötr renklerden sadece birini seçmek yerine, birkaç tonu birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Kendinizi belirli bir renk paleti ile sınırlayarak ve doğal dokuları olan karoları tercih ederek hedefinize daha kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Mutfak adası dahil mutfağınızda hem üzerinde çalıştığınız yüzeylerde hem de duvarlarınızda 60x60 cm ölçüsündeki Claris serisini değerlendirebilirsiniz. Claris’in estetik çizgisi ile mutfağınızın aynı anda hem çok temiz hem de çok şık görünmesini sağlayabilirsiniz.

42x42 ve 42,5x42,5 cm boyut alternatifleri olan Halas serisinin düz karoları ve küçük dekoratif karelerden oluşan renk kombinasyonlu karoları ile ise tamamen mutfağınıza özel eşlemeler yapabilirsiniz. Halas’ın kareli seramiklerindeki muntazam çizgileri, mutfağınızdaki düzenli ve temiz görüntüyü estetik biçimde destekleyecek.

2. Lekelenmeye karşı yüksek koruma

Yüksek leke direnci, hem duvar hem de zemin seramiği seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli parametrelerden biri. Gerek kimyasal gerek organik maddelerin yaratacağı lekelere karşı direnç, karolarımızı uzun yıllar temiz tutmamıza yardım edecektir. NG Kütahya Seramik ürünleri, NG Smart teknolojisinin çevreyle dost antibakteriyel özelliği sayesinde kendi kendini temizleyebiliyor. Böylece, NG Kütahya Seramik ürünlerinin kullanıldığı yüzeylerde, mantar, kötü koku ve küf oluşumu engelleniyor ve yüzeyler kolayca temizleniyor. UV koruyucu özelliğe sahip teknoloji sayesinde seramiğin kullanım ömrü dahi uzuyor.

3. Kaymaz (anti-slip) özellik

Islak ve yağlı zeminler, maalesef kayıp düşme tehlikesini barındırıyor. NG Kütahya Seramik’in uzun yıllar etkili antislip (kaydırmaz zemin) özelliğine sahip seramik alternatifleri ile mutfağınızdaki ferahlığı güvenlik duygusuyla pekiştirebilirsiniz. 

4. Biraz da karakter

Mutfağınızda kalıcı bir güzellik ve özel bir karakter olsun istiyorsanız desenleriyle dikkat çeken ya da dokulu seramik alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Örneğin 60x60 cm ölçüsünde iki farklı renk kombinasyonu olan Frig’in zamanda yolculuk yaptıran bir etkisi ile mutfağınızın güçlü bir karaktere bürünmesini sağlayabilirsiniz.

30x85 cm boyutunda dört farklı doku alternatifi olan Regal ile mutfağınıza göz alıcı bir renklilik katarak yaşam alanınızın canlılığını artırabilirsiniz.

Eğer mutfağınızda bir çiftlik evi rüzgarı estirmek isterseniz, NG Kütahya Seramik’in ahşap görünümlü porselen yer ve duvar karolarını tercih edebilirsiniz. İhtişamlı bir görünüm için 60x60 cm Barok serisi porselen karoları; rustik bir etki için ise 30x60 cm bone ve kiraz seçenekleriyle Legno serisi tam size göre!

Mutfağınızda çiftlik evi görünümünü elde etmek için takip etmeniz gereken adımları sıraladığımız yazımıza da göz gezdirmek ister misiniz?

Çiftlik evinden ilham alan bir mutfak yaratmak için 4 adım

Ayrıca 30x85 cm meşe ve ceviz rektifiye opsiyonlarına sahip Mara ile ahşabın mutfak duvarlarınızda herkesin dokunmak isteyeceği bir doku oluşturabilirsiniz.

Mutfağınızda yaratacağınız ilham veren fikirler için bizi takip etmeye devam edin.

Keyifli günler dileriz!