NE ARAMIŞTINIZ?

Seramiğin günlük yaşam alanlarımızdaki farklı kullanımları

06.04.2022

Keşfinden sonra kullanılmadığı tek bir tarihi dönem olmayan seramik, en uzak atalarımızın su küplerinden babaannemizin şık fincan takımına kadar, asırlardır hem fonksiyonu hem de estetik görüntüsüyle hayatımızın merkezinde.

Yaşam alanlarımızda salondan yatak odasına, mutfaktan banyoya, havuz kenarından verandaya birçok alanda, hem yer hem de duvarda seramik ve porselen karoların pratik şıklığından faydalanıyoruz.

İç mekan kullanımı; lavabo, masa, TV ünitelerinin arkası, yatak başı gibi özel alanlarla da zenginleşiyor. Ticari arenada ise AVM girişlerinde, mağazaların karşılama masalarında, otellerin SPA ve danışma noktalarında seramikle karşılaşıyoruz.

Biz de bu yazımızda, bu özel malzemenin genel kullanım alanlarını, özellikle de yer ve duvarlardaki kullanımıyla yaşam alanlarımıza nasıl karakter kattığını anlattık.

Seramik nedir, nasıl bir içeriğe sahiptir?

  • Seramik malzemenin kısa tarihi: Antik Yunanca’daki "çömleğe ilişkin, çömlekçilik" anlamına gelen  ‘keramikós’ ve "çömlekçi kili" anlamındaki ‘kéramos’ kelimelerinden türeyen seramik; metal ve metal dışı bileşenlerden elde edilen inorganik metalik olmayan malzemeleri ifade eder. Kristalin veya kısmen kristal olabilen seramik malzemeler, ısıtma ve soğutma işlemleri ile şekil alır. Seramik en çok sırlı veya sırsız camsı olmayan çömleklerde,  porselende ve tuğlada kullanılır.
  • Modern seramik: En eski seramiklerin ateşte sertleştirilmiş çanak ve çömlekler ve kilden yapılan figürinler olduğu bilgisine sahibiz. Seramikler zamanla, hem pürüzsüz görünsün hem de cama benzer bir yapıda kullanılabilsin diye sırlanarak pişirilmeye başladı. Bugün birçok endüstriyel ürün ve yapı malzemesi de seramikten üretiliyor. Farklı seramik sanatlarını yansıtan bu ürünleri biraz daha detaylı olarak inceleyelim.

Yer ve duvar kaplamaları ile ev dekorasyonunun bir parçası olarak seramik

Seramik bugün binlerce farklı desen, renk ve ebat seçeneğiyle, işlevsel ve dekoratif amaçla yer ve duvar karosu olarak kullanılıyor. Ülke sınırlarını aşarak dünyanın en saygın markaları arasında yer alan NG Kütahya Seramik markamızla, biz de bu alanı gururla temsil ediyoruz.

Seramik yemek ve çalışma masaları

Alüminyum iskelete sahip seramik masalar, şık görüntüleriyle günümüzün en popüler dekorasyon parçaları arasında. Hem ticari mekanlara hem de yaşam alanlarına şıklık katan seramik masalar, temizlik konusundaki pratikliğiyle de göz dolduruyor.

Zengin seçenekleri, aynı anda hem sade hem de görkemli olabilen dekoratif görüntüleri ile seramik masalardan, hem oturma odanızda yemek masası olarak hem de çalışma odanızda çalışma masası olarak faydalanabilirsiniz.

Unutulmaz akşam yemekleri ve verimli çalışmalar için siz de seramik yemek masalarının zamansız, sağlam ve zarif görüntüsünü tercih edin.

Seramik TV üniteleri

TV ünitelerinin, oturma odası dekorasyonuna bambaşka bir hava kazandırdığını biliyoruz. Peki bu alanı seramiğin göz dolduran şıklığı ile tasarlamayı hiç düşündünüz mü?

Özellikle NG Kütahya Seramik’in Bookmatch koleksiyonunun birbirinden şık seçenekleri ile oturma odanızda en güzel filmlerle yarışacak güzellikte bir görünüm elde edebilirsiniz!

Yatak başında seramik zarafeti

Dinlenmek için evin biricik alanı olan yatak odalarımızda, sakin ve rahatlatıcı bir etkiyi şık dekoratif öğelerle birleştirmenin pek çok yolu var. Bunlardan biri de yatak arkasında seramikten faydalanmak…

Siz de odanıza romantik bir sıcaklık katmak için NG Kütahya Seramik’in farklı doku ve renklerdeki duvar seramiklerinden faydalanabilirsiniz. Bu alanda, Bookmatch koleksiyonuyla birlikte UV panolardan da yararlanabilirsiniz.

Seramiği yaşam alanlarımızda nasıl yaratıcı şekilde kullanabileceğimizi anlattığımız yazıyı da okumak ister misiniz?

Seramiği evde dekorasyonun bir parçası olarak kullanmanın yaratıcı yolları

NG Kütahya Seramik’in mekanlara şık, estetik ve modern dokunuşu

Biz, NG Kütahya Seramik olarak doğayı tüm gerçekliği ile alıp yepyeni teknolojilerle birleştiriyor, dijital baskı tekniğini kullanarak seramiği işliyor, onu en etkileyici haliyle yaşam alanlarına taşıyoruz. Seramiği hem işlevsel hem de estetik yönüyle değerlendirerek yaşamımızın önemli bir parçası haline getirirken hem sektöre hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sunuyoruz.

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızla sektöre birçok ilki kazandırdık. Granit teknik porselen ve sırlı porselen üretimi yaptığımız, Türkiye’nin en büyük seramik üretimini gerçekleştiren fabrikamızla geleceği bugünden yaratıyoruz. Adını Kütahya’dan, yarattığı değeri ise tüm Türkiye’den alan NG Kütahya Seramik markamızla 20cm x 20cm’den 120cm x 240cm ölçülerine uzanan farklı boyut alternatifleriyle, yüksek teknolojiye sahip yer ve duvar karosu üretiyoruz.

İnovatif koleksiyonlarımızı her yıl yepyeni çizgilerle güncelliyor; mermer, ahşap, beton ve doğal taş dokulu tasarımlarımızla yaşam alanlarına derinlik hissi katarken aynı zamanda şık, doğal, modern ve estetik bir görünüm kazandırıyoruz.

Yaşam alanınızın en doğal makyajı

Hem iç hem de dış mekanlarda modern ve zarif bir görünüm sunan seramik duvar ve yer karolarımızdan siz de faydalanabilir, bu kombinlemesi kolay ve her tarza uyarlanabilir aksesuarlar ile yaşam alanlarınızın albenisini katbekat artırabilirsiniz.