NE ARAMIŞTINIZ?

Sıcak, konforlu ve kullanışlı bir salon için dekorasyon önerileri

16.02.2022

"Salonumu nasıl daha rahat ve davetkar hale getirebilirim?" Bu soru size tanıdık geldi mi?
Hayalinizdeki kanepeyi aldınız, belki yepyeni bir akıllı ev teknolojisine sahipsiniz, sevdiğiniz objeleri salonunuzun en güzel köşelerine yerleştirdiniz. Peki peşinde olduğunuz size özel ahengi nasıl yakalarsınız?

Konforlu ve kullanışlı bir salonu, mobilyaların düzenlenme biçiminden aydınlatmaya kadar her aşamasında rahatlığı göz önünde bulundurarak tasarlamalısınız. Salonunuzun tüm duyulara hitap etmesini sağladığınızda ise gerçekten sıcacık bir atmosfere kavuşabilirsiniz.

İşte sevdiklerinizle birlikte sıcak, konforlu ve kullanışlı bir salonun keyfini çıkarmanıza yardım edecek ipuçları…

1. Renkler: Gözlerinizin gördüğünden ötesi

Dekorasyonda sadelikten yanaysanız beyaz duvarlar salonunuzu gün boyu aydınlık ve havadar gösterecektir. Ancak beyaz renk bazı ışıklarda katı ve soğuk hissettirebilir. Salonunuzun sıcaklığını artırmak için duvarlarda kirli beyaz veya krem gibi doğal tonlar kullanabilirsiniz. Bununla birlikte aksesuarlarınıza biraz renk katabilir, ilgi çekici köşeler yaratmak için birbirinin zıttı olan tamamlayıcı renkler kullanarak (örneğin lacivert ve bej) mobilyalarınızda dengeli bir görünüm oluşturabilirsiniz.

2. Işıklar: Aydınlatmada çeşitlilik

Akşamları avizenizden gelen doğrudan ışıkla gözlerinizi yormak yerine aydınlatmayı birden fazla ışık kaynağıyla katmanlayın. Lambader gibi yerden aydınlatma enstrümanları ile ışığı dilerseniz yukarıya dilerseniz aşağıya çevirerek daha yumuşak ve dağınık olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte masanız, büfeniz ve raflarınız üzerinde farklı ışık kaynakları ile odak noktaları oluşturarak davetkar köşeler yaratabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ayarlı (dimmer) anahtarlar taktırarak ışıklarınızı istediğiniz kadar kısabilirsiniz.

3. Kokular: En canlandırıcı olanları seçin

Kokunun ruh halimiz üzerinde güçlü bir etkisi var. Siz de salonunuzu gün boyu havalandırmaya dikkat edin. Bir yandan ruh halinizi düzenlemesi ve sizi rahat bir havaya sokması için akşamları mum yakın ya da çevre dostu oda spreyleri kullanın. Kendinizi en rahat hissettiğiniz tatillerinizi çağrıştıran, sevdiğiniz kokuları seçin.

4. Biçimler: Sert mi yumuşak mı?

Keskin kenarlar ve çok sayıda düz çizgi, salonunuzda fazlaca ciddi ve sert bir atmosfer yaratabilir. Amacınız rahat ve davetkar bir his oluşturmaksa pürüzsüz ve kavisli şekillere ihtiyacınız var. Yuvarlak hatlara sahip mobilyalar ile salonunuz sizi neredeyse kucaklıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Sert yüzeyleri pofuduk yastıklar ve uzun tüylü kilimlerle yumuşatabililrsiniz.

5. Dokular: Hangi doku size nasıl hissettiriyor?

Gözlerimiz doğal durmayan, fazla parlak olan her şeyden şüpheleniyor. İşte bu yüzden doğal dokulara çekiliyoruz. Biraz doku, en sade evlere bile sıcaklık katar. Siz de sentetik ve parlak materyalleri doğal ahşap, rattan, jüt, organik pamuk ve keten gibi doğal malzemelerle değiştirerek salonunuzun görünümünü yumuşatabilirsiniz. Fazla düz olduğu için gözünüze tek boyutlu görünen, bu yüzden de sıkıcı bulabileceğiniz yüzeyleri, farklı dokularla hareketlendirebilirsiniz. Örneğin keten bir minderin kıvrımlarına dokunabileceğiniz, ayaklarınızın altında ahşabın doğal dokusunu hissedebileceğiniz, ürperdiğinizde kanepedeki yün battaniyeyi omzunuza atabileceğiniz bir salon harika olmaz mı?

NG Kütahya Seramik’in bookmatch koleksiyonundaki birbirini uyum içinde takip eden kreatif desenlerle benzersiz bir salon yaratabilirsiniz. Farklı ölçülerdeki seramik alternatifleri sayesinde boyut avantajı ve uygulama kolaylığı olan bookmatch tasarımları, sığ derz aralıkları sayesinde salonunuza oldukça doğal bir görünüm sunuyor. Mermer, ahşap, beton ve doğal taş dokulu sıra dışı tasarımları yaşam alanlarına taşıyan NG Kütahya Seramik ile salonunuza şık, doğal, modern ve estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Örneğin farklı ve göz alıcı çizgilere sahip 120×240 cm ebadındaki Bluetta, salonunuza derinlik katar, yaşam alanınızı olduğundan daha büyük gösterir.

Bookmatch tasarımın en iddialı seramiklerinden 120×240 cm ölçülerindeki Amazonit’in ilgi çekici renkleri ve bookmatch tasarımıyla yaşam alanınıza sanatsal bir atmosfer kazandırabilirsiniz.

Dilerseniz gri ve karamel renklerindeki ahşap görünümlü Vintage serisi ile salonunuza aynı anda hem nostaljik hem de sıcacık bir hava katabilirsiniz.

Ceviz, kiraz ve gri renkteki rektifiye serisi ile Rovere salonunuza #ÇokYakışır.

Önerilerimiz aklınıza yepyeni, yaratıcı fikirler getirdiyse sıra artık aksiyon almakta!