NE ARAMIŞTINIZ?

Otel, restoran ve kafeler için doğru seramik seçimi nasıl yapılır?

02.01.2023

Seramik, yalnızca ev değil restoran, kafe, spor salonu, müze, ote gibi büyük ve bol ziyaretçili alanların dekorasyonunda da tercih edilen değerli bir döşeme çeşidi. Düşük maliyeti, dayanıklılığı ve kolay temizlenebilir olması; seramiklerin her alanda yoğun ilgi görmesini sağlıyor.  

Mekan dekorasyonunun önemli bir bileşeni olması, seramiği mobilyalarla beraber restoranların tüm enerjisini belirleyen ögelerden biri yapıyor. Farklı dekorasyonlar için kullanılabilecek çeşitli seramik modelleri, herhangi bir mekanın tercih edilmesini sağlayan estetik unsurları da etkiliyor. 

Peki insanların içinde vakit geçirmekten hoşlandığı, marka kimliğinizi yansıtan bir kafe veya restoran için siz nasıl seramik seçimi yapmalısınız? Kolayca değiştirilebilen duvar renkleri ve mobilyaların aksine, restoranınızın zemininde veya duvarlarında kullanacağınız seramikler uzunca süre faydalanacağınız, restoranınızla birlikte yaşayacak bir dekoratif unsurdur. Bu konuda işin henüz en başında, doğru kararı vermek çok önemlidir. 

Bugün sizlere restoranınız için en mükemmel seramik seçimini yapmanıza yardım edecek süper ipuçları sunuyoruz!

Önce seramik ve porselen kullanımının avantajlarıyla başlayalım.

Restoranınızda porselen veya seramik kullanmanın avantajları

Restoranınızda seramik yer karoları kullanmanın sağlayacağı artılar neler olacak derseniz, hemen sıralayalım:

  • Sağlamlığı yıllara meydan okur: Seramik ve porselen oldukça sağlam materyallerdir, uzun yıllar herhangi bir deformasyon olmadan kullanılabilir.
  • Yerden ısıtma konusunda avantajlıdır: Seramik de porselen de yerden ısıtma konusunda ahşaptan çok daha etkili bir iş çıkarır.
  • Kolayca temizlenir: Bu yüzeyleri temizlemek diğer tüm alternatiflere göre çok daha kolaydır. Kaygan olmaması için iyice kurulanması gerekir, o kadar!
  • Yaratıcı çözümler sunar: Desenler ve geometri ile farklı bir görünüm elde etmek konusunda seramik de porselen de çok başarılıdır. 

Seramik seçerken dikkat edilmesi gerekenler

1. Materyal seçimi: Sağlamlık en önemli faktör

Restoranlar, yaya trafiği yoğun olan alanlardır. Bu yüzden zeminlerin sağlam ve güvenli olması gerekir. Bu da porselen veya seramik gibi dayanıklı bir malzemenin seçilmesi gerektiği anlamına gelir. Eğer restoranınızda seramik veya porselen kullanmaya karar verdiyseniz beraber bir sonraki adıma geçelim!

2. Renk seçimi: Bütünsel bir yaklaşıma ihtiyaç var

Burada ilk yapacağınız şey yalnızca duvarların değil, hem mobilyalarınız hem de aksesuarlarınızın renk skalasını düşünmek olmalıdır. Hepsinin üzerinden özenle geçerek seramiklerinizin bu renklerin tonlarına uyumlu, onları ahenkli şekilde tamamlayan renklerde olmasına dikkat etmelisiniz.

3. Işığa dikkat! Işığı yansıtan alternatifleri seçin

Restoranınız nereden, nasıl ve ne miktarda ışık alıyor? Işık miktarını göz önünde bulundurarak daha fazla alan yanılsaması yaratacak seramik karolar seçmelisiniz. Bu yanılsamayı, ışığı yansıtan renk ve görüntüdeki seramikler sağlayacaktır.

4. Peki ya ebat? Küçük ve büyük karoların farkı

Biliyorsunuz, iki karonun birleşim yerinde bir derz boşluğu oluşur. Bu derzlerin ne sıklıkta tekrarlamasını isterdiniz? Daha büyük karolar daha az derz çizgisi oluşturacağı için restoran alanını da daha geniş gösterecektir. Temel felsefesi, yapılmayanı yapmak, üretilmeyeni üretmek olan NG Kütahya Seramik, Türkiye’de ilk kez 120x120 cm ve 120x140 cm boyutlarında seramikler üreterek büyük ebatlı karolarda bile fotoğraf kalitesinde görüntüler elde ediyor. NG Kütahya Seramik’in 120x120 cm ve 120x140 cm ebatlı seramik karolarına göz atmak ister misiniz?

5. Sıra geldi desenlere: Nasıl bir etki yaratmak istiyorsunuz?

Restoranınızın yer ve duvarlarında güçlü desenlerle dikkat çekici bir etki yaratmak mı istersiniz, daha sanatsal etkiler mi ilginizi çeker, yoksa müşterilerinizin özel anlarına sessiz ve sakin bir “arka plan” olacak daha sakin bir enerji mi oluşturmak istersiniz? İşte kendinize bu soruları sorarak seramiklerinizin desenine karar verebilirsiniz. Bu adımda alanınızın büyüklüğü ile birlikte biçimini ve  mobilyalarınızı da hesaba katmanız gerektiğini hatırlatalım.

NG Kütahya Seramik ile restoranınızın aura’sını değiştirin 

NG Kütahya Seramik’in 2022 porselen ve seramik koleksiyonunda; ahşap, parke, mermer, taş, beton ve farklı kombinlerden oluşan dokulara sahip onlarca harika seçenek bulunuyor. 


Ahşap ve parke dokulu seramik modelleri

Ahşap, birçok mekanın sıkça seçtiği seramik dokularından biri. Doğal ve sıcak bir atmosfer oluşturmaya yardım eden ahşap seramikleri, mekanını country tarzında dekore edenler de tercih ediyor. Orjinal ahşap neme ve aşınmaya fazla dayanıklı olmadığı için bu otantik havayı NG Kütahya Seramik’in ahşap görünümlü seramikleri ile rahatça yaratabilirsiniz! O halde sizinle birkaç favorimizi paylaşalım:

  • Country tarzında bir mekan için Barok

Asil bir country stili için 60x60 cm ölçüsündeki Barok serisinin porselen karoları tam restoranınıza göre!
 

  • Rustik bir görünüm için Legno

30x60 cm bone ve kiraz seçeneklerine sahip Legno karolar ile restoranınızın rustik etkisini artırabilirsiniz.

  • Farklı renk seçenekleri için Vintage

Gri ve karamel renklerindeki ahşap görünümlü Vintage serisi ile mekanınızın atmosferini hem nostaljik hem de samimi hale getirebilirsiniz.

  • Sıcacık ve boyutlu bir görüntü için Mara

Meşe ve ceviz rektifiye opsiyonlarına sahip 30x85 cm ölçüsündeki Mara; tüm ziyaretçilerinize ahşabın sıcaklığı ile kucak açacak.


Mermer dokulu seramik modelleri

Zarif bir asaletin temsilcisi mermer, mekanındaki lüks algısını artırmak isteyenlerin tercihi olabilecek bir seramik dokusu. Şık görünümünün yanı sıra mekana kazandırdığı derinlik ile de göz alıcı olan mermer dokulu seramikler, fine-dining konseptindeki kafe ve restoranlar için çok şık bir seçenek olabilir. İşte NG Kütahya Seramik’in eşsiz mermer dokulu seramik seçeneklerinden birkaçı:

  • Asil bir atmosfer için Merit

60x120 cm ölçüsündeki Merit ile mermerin cezbedici etkisinden, restoranınızın hem iç hem dış mekanında faydalanabilirsiniz. 

  • Havalı bir dokunuş için Faselis

60x120 cm ölçüsündeki Faselis serisi, kahve ve bone renklerindeki rektifiye porselen karoları ile restoranınıza cool bir kimlik kazandıracak.


Taş dokulu seramik modelleri

Kafe veya restoranınızın bir bahçesi mi var? O halde bu alanda dış mekanlarda daha çok tercih edilen taş dokulu seramikleri kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz taş dokulu seramikleri, peyzajınıza uygun olarak çiçek ve çim aralarına döşeyebileceğiniz gibi bu doğal görünümlü karolar ile bir yürüyüş yolu da oluşturabilirsiniz. Peki NG Kütahya Seramik size bu konuda nasıl yardım edebilir? İşte birkaç harika öneri:

  • Romantik bir etki için Evani

42,5x42,5 cm ve 42x42 cm ölçü seçenekleri bulunan Evani ile restoranınızın dış mekanında doğal ve bir o kadar duygusal bir aura yaratabilirsiniz.

  • Sanatsal bir dokunuş için Gemstone

60x120 cm ölçüsündeki Gemstone’un koyu renk zemin üzerinde dans eden beyaz çizgileri, restoranınızın estetik kimliğini güçlendirecek. Gemstone’un açık gri, koyu gri ve antrasit renk seçenekleri bulunuyor.


Beton dokulu seramik modelleri

Beton dokulu seramikler, kullandığı yapı sistemlerini estetik biçimde gösteren, genellikle endüstriyel tarzda döşenmiş restoran ve kafelerin; alanlarına derinlik ve şıklık katmak amacıyla tercih ettiği bir seramik grubu. Doğru şekilde kullanıldığında mekanın tüm öğeleriyle kontrast üzerinden uyum yakalayan beton dokusu için NG Kütahya Seramik’in sunduğu seçeneklere göz atmaya ne dersiniz?

  • Boyut ve derinlik için Octavia

Birçok farklı ölçü seçeneği sunan Octavia serisi, gri ve bone renk alternatifleriyle mekanınızın alanını derinleştirecek.

  • Modern şıklık için Spazio

Restoranınızı modern tarzda dekore ettiyseniz 60x120 cm ölçüsündeki gri rektifiye Spazio tam size göre!

Herhangi bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız veya aklınıza takılan sorular varsa NG Kütahya Seramik’in uzman ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. :)